Stormens Øye – Ditt Yogasenter!

Adresse

Skibmansveien 3

Om Ingrid

Jeg har så lenge jeg husker vært fascinert av mennesket. Fra jeg var liten har jeg studert og utfordret samspillet mellom sjel og kropp. Jeg husker far tok meg med på sirkus når jeg var 6 år. Og jeg så Trapez for første gang. Høyt der oppe under kuppelen fløy mennesker i salto frem og tilbake og lot seg fange opp av sterke hender på mirakuløst vis. Øyeblikket videt seg ut, og noe i meg åpnet seg for alltid. Mulighetens rom!

Jeg tok en pedagogisk utdannelse som via en rytmisk gymnastikk utannelse skulle føre meg til en psykosomatisk utdannelse. Men livet skjedde, og jeg endte opp med å jobbe som lærer og meditasjonsterapeut og bruke kampsport som treningsform. Igjen skjedde livet, og en kneskade førte meg til Yoga, som førte meg til Bali som førte meg til India.

Og her er jeg nå, grunnfag i medisin og psykologi og Yogalærer siden 2016, i «Stormens Øye» rommet for mirakler.

Det må ikke være spektakulært, det som skjer. Det er ikke gymnastikk jeg snakker om. Det er når vårt indre rom åpner seg og vi kjenner at vi lever. Kjenner at det er noe større bakenfor tankene våre. Kjenner rommet rundt hver pulserende cellekjerne i oss er fritt og lett og smiler som solglitter på vårbekken. Når vi kommer hjem til oss selv, rustne tankemåter gir tapt for fornyende smidighet, og ny kraft strømmer gjennom årene.

Hi! I am Alma!

«Hi everyone! My name is Alma. I begun my path within yoga in 2010 and it has been part of my life ever since.
I took 
my first teacher training in 2016 as part of a special partnership that was offered through my university fitness center and a great yoga studio in San Diego, California. Soon after concluding the program I begun to teach yoga to grownups and children.  

 

I had the amazing opportunity of meeting different yoga teachers that have inspired, and guided me to develop in both my personal practice, and as an instructor.   

 

I feel passionate about sharing the benefits that yoga practice can bring to every aspect of life. « 

Mette Samuelsen

Mitt navn er Mette Samuelsen. Jeg er så heldig å få være med som Yoga Instruktør på Stormens Øye.
Jeg deltok på mitt første Yogakurs I 2005, på mor og Baby Yoga.
Det vekket en videre nyskjerighet på hva Yoga er, både den fysiske Yogaen og andre Aspekter inkludert Yoga Filosofie.
I 2017 fullførte jeg min første Yogalærer Utdannelse innen Ashtanga og restorativ Yoga
(200t)
I 2018 fullførte jeg 300 t Advanced Yoga
2021/22 følge jeg opp med diverse Kurs innen Yin, Nidra og indisk Filosofi.
Jeg har en daglig Ashtanga Yoga Praksis selv, og tilpasser timene jeg gir etter personlige behov og nivå.
Jeg er registriert RYT 500 i Yoga Aliance, og gleder meg til å treffe deg på Stormens Øye!

Om Stormens Øye

Det er stillhet i midten av en storm.

På Bali

En sjelsettende natt våknet jeg fordi sengen ristet. Etter all yogatreningen var kroppen så deilig tung og døsig, at jeg bare famlet etter mobilen og googla: «What to do by earthshake?». «Finn ly under noe stabilt»
Ok, tenkte jeg, og la mobilen på gulvet igjen med en likeholden bevegelse, det gjør jeg om det skulle bli værre. Plutselig la jeg merke til en ting: Det var dønnstilt i Regnskogen! For aller første og eneste gang på mitt besøk på Bali, var orkesteret av insektenes ustanselige skravling helt fraværende. Jeg syntes det var veldig stas å bli vitne til et slikt naturfenomen, mens jeg sakte ble gynget i søvn igjen. Jeg våknet ikke før den liflige lyden av de skravlende innsekters godmorgensang.

Hvorfor forteller jeg dette? Jeg vet ikke helt. Stillheten gjorde inntrykk. Den etterlot en varende velvære i meg. Som ettersmaken av en god rødvin. Men ladet med mening. 

I India

Jeg sitter i Taxi. Rundt oss tutende mopeder på kryss og tvers og biler i alle retninger. Vi skal forbi en lastebil, så sjåføren tuter og legger ut for å dure forbi. Uten sikt. Plutselig en ku. Den kommer fra høyre, og dunter i all sjelsro tvers over veien foran oss mot venstre. Tiden fortsetter i saktekino. Jeg kan virkelig ikke forstå hvordan denne kuen klarte å nå den annen strand like hel, og uten at noen kræsjet i noen. Ærefrykten hadde videt ut øyeblikket rundt det som var hellig for alle trafikantene i dette støvete kaoset. Et opphold i tiden. Og så er plutselig alt tilbake. Bråket. Mopedene. Tutingen. Jeg vet ikke helt hvor lastebilen ble av. Men kuen bare fortsetter å slentre inn i folkemengden inn en sidegate. I all sjelsro.

Stormens Øye- stedet tiden står stille- i oss. 

Den stillheten har vi tilgang til mitt i hverdagens mas og kjas. Den ligger bakenfor støyet. Og den er sterk som en løvetann som bryter seg igjennom asfalten. Vi kan ta den inn ved å stoppe opp – og puste.